Almás rántott sajt recept
Az Almás rántott sajt hozzávalói:30 dkg hajdú vagy eidami sajt egy darabban,
2 alma,
2 tojássárga,
a bundázáshoz: 2 evőkanál liszt,
2 tojás,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
a sütéshez: bő olaj,
a mártáshoz: 5 dl tej,
5 dkg vaj,
3 csapott evőkanál finomliszt,
ízlés szerint reszelt szerecsendió,
törött fehér bors, só.
Az Almás rántott sajt elkészítési módja:
Előkészítése: a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem. Elkészítése: egy-egy a tojásos felével összefordított sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm. A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem. A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 3. 08:52
Az almás rántott sajt elkészítési módja és hozzávalói.