Húsos töltött gomba recept
A Húsos töltött gomba hozzávalói:50 dkg darált hús
8 nagyobb gomba
4 paradicsom
olaj
morzsolt oregánó
só, bors
petrezselyem
reszelt sajt
A Húsos töltött gomba elkészítési módja:
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat feldaraboljuk. A gombát megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, és felaprítjuk. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, petrezselymet. Ezek után beletesszük az apróra vágott gombaszárakat és a felszeletelt paradicsomot. Pár percig főzzük. A gombafejek mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk. Hőálló edénybe tesszük a töltelék egy részét, majd erre helyezzük a gombafejeket. Megtöltjük a maradék töltelékkel, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 2. 19:11
A húsos töltött gomba elkészítési módja és hozzávalói.