Dius féle túróval töltött zsemle recept


Hozzávalók:
1 tojás
túró
kevés tejföl
mazsola
reszelt citrom héja
van.cukor
kristály cukor
esetleg olvasztott csoki
A Dius féle túróval töltött zsemle elkészítési módja:
A zsömiket megskalpolod (csak egy kis részt vágsz le e tetejéről és félreteszed), kiveszed a belsejét. a túrót összekevered a tojással,a kétféle cukorral tejföllel, mazsolával és citrom héjával. A zsömiket van. cukorral elkevert tejbe dobod, pár pillanatra. kiveszed, beleteszed a tepsibe, teszel bele tölteléket és a kalapot (áztatás után) ráteszed. cukorral elkevert tejföllet meg szoktam kenni a tetejét és mehet is a sütőbe. Ha kihűlt még egy kis olvasztott csokit szoktam csurgatni rá, attól még finomabb:) jó étvágyat hozzá!
2-3 napos zsemléket szoktam használni, a frissből nem annyira finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dius81, 2010. jan. 14. 11:57
A dius féle túróval töltött zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.