Eperzselés-túrós kocka recept
Az Eperzselés-túrós kocka hozzávalói:A tésztához:
4 tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
2 dl tej
1 csomag sütőpor
6 evőkanál olaj
A vaníliás krémhez:
Aranka krémpor
3 dl tej
(vagy Gála pudingpor 4 dl tej)
A túrókrémhez:
0,5 kg túró
porcukor ízlés szerint
csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
2 dl tejszín
reszelt citromhéj
Tetejére:
eper (összeturmixolva 5 dl legyen!)
1 csomag zselatin fix
2-3 evőkanál cukor
Az Eperzselés-túrós kocka elkészítési módja:
A tésztához a tojásokat a cukorral nagyon habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal és a tejjel együtt a tojásos masszához adom. Egy 30X40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. A vaníliakrémes réteghez az Aranka krémport a nagyon hideg tejjel habosra keverem. A kihűlt tésztán egyenletesen elterítem. A túrókrémhez a túrót a cukorral, a pici sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral krémesre keverem egy mixelő rúddal. Egy púposabb evőkanál zselatint kb. fél dl vízzel elkeverek, a mikróban kb. 20 mp alatt feloldom, és még langyosan a túróhoz keverem. A tejszínhabot lazán beleforgatom, és a közben kissé megszilárdult vaníliakrémre kenem. Az epret egy mixelő rúddal pépesítem. Ízlés szerint édesítem. Cukrot ízlés szerint adunk hozzá, az a gyümölcs édességétől is függ. Fél liter legyen összesen! Ehhez hozzáadok egy csomag Zselatin fix port, alaposan elkeverem, és a túrókrém tetején egyenletesen elosztom. Hagyományos zselatinnal készítettem. A zselatint kevés vízzel össze kell keverni és a mikróban olvadásig melegíteni, de forralni nem szabad! Langyosan kell az eperhez keverni. Mivel tömény eperről van szó, így sokkal finomabb, mint a szokásos zselés bevonat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. ápr. 4. 10:27
Az eperzselés-túrós kocka elkészítési módja és hozzávalói.