Maja sütije csokis-diós recept
A Maja sütije csokis-diós hozzávalói:8 db tojás,
25 dkg porcukor,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg darált dió,
25 dkg margarin,
5 dkg kakaó,
2 csomag vaníliás cukor.
A Maja sütije csokis-diós elkészítési módja:
Tészta A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a dióval óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt nagy, széles tepsibe elkenjük, majd 1 óra hosszat szárítjuk a sütőben 120 fokon. Miután kész, kiborítjuk és mihamarabb lehúzzuk róla a papírt, mert különben rászárad és nehezen jön le. A tésztát hosszában 3 részre vágjuk. Krém A tojás sárgáját a kristálycukorral, a kakaóval, a vaníliás cukorral és a vajjal gőz fölött sűrű, kocsonyás masszává főzzük, miközben gyakran kevergetjük, a lényeg, hogy szinte kocsonyás legyen. Ezzel a krémmel kenjük meg a tésztalapokat, melyeket egymásra rétegezünk. A tetejére is csoki massza kerül. Másnapra áll össze igazán. Hetekig eláll, nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 29. 20:50
A maja sütije csokis-diós elkészítési módja és hozzávalói.