Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL recept

MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL recept

A MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL hozzávalói:
Tésztához

100g liszt
25 g Gustin Étkezési Keményítő
1 tasak Sütőpor
125g porcukor
1 tasak Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 tojás (közepes méretű)
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
1 evőkanál tej a kakaós tésztához
Ezenkívül

750 g szeder
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
150 ml tej
150 ml joghurt
1 tasak Tortazselé piros

3 evőkanál porcukor
250 ml víz


A MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL elkészítési módja:
A kapcsos sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Az SZeder szárát eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó és tej kivételével, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A tészta felét a tortaformába simítjuk, a másik felében a kakaót és a tejet elkeverjük, majd a kakaós tésztát a világos tészta tetején egyenletesen elosztjuk, egy villa segítségével a világos tésztába forgatjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon kisutjuk 20-25 perc alatt megsul A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát egy tortatálra tesszük, köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt felhasználásával elkészítjük, majd gyakori átkeverés mellet hagyjuk hűlni. A pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A szeder szemeket a krémen egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, a szederre csurgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mÁrvÁnytorta szederrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook