Tejfölös burgonyakrémleves recept
30 perc
A Tejfölös burgonyakrémleves hozzávalói:
4 főre:
• 60 dkg burgonya
• 1 kis fej vöröshagyma
• tengeri só
• 1 dl tejföl
• fehér bors
• szerecsendió
• olaj
A Tejfölös burgonyakrémleves elkészítési módja:
• A burgonyát és a hagymát meghámozzuk. A hagymát finomra, a burgonyát kockára vágjuk. A hagymát nagyon kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Puhára főzzük, leturmixoljuk, frissen őrölt fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: brájgátta, 2009. ápr. 5. 11:32
A tejfölös burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.