Sajtos-tejszínes sertéskaraj, krumplival sütve recept
A Sajtos-tejszínes sertéskaraj, krumplival sütve hozzávalói:• 1 kg sertéskaraj
• 1,5kg burgonya
• 40 dkg sajt
• 5 dl tejszín
• só
• bors
• vaj
A Sajtos-tejszínes sertéskaraj, krumplival sütve elkészítési módja:
A megmosott és karikákra vágott burgonya felét enyhén kivajazott tepsibe helyezem. Az enyhén kiklopfolt húsokat befűszerezem ízlés szerint, a burgonyára helyezem, majd a tejszín felével meglocsolom. Tetejére teszem a maradék burgonyát, és meglocsolom a maradék tejszínnel. Alufólia alatt kb. 1 órát sütöm 150 fokon, majd leveszem a fóliát, és ráreszelem a sajtot. Addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul. Savanyúsággal tálalom.
Nagyon egyszerű és laktató étel!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: brájgátta, 2009. okt. 15. 14:18
A sajtos-tejszínes sertéskaraj, krumplival sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.