Almakompótos piskóta recept
40 perc
Az Almakompótos piskóta hozzávalói:
• 6 tojás
• 30 dkg rama margarin
• 25 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 45 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 2 dl tej
• kb. 70-80 dkg almakompót
Az Almakompótos piskóta elkészítési módja:
1.) A margarint - konyhai robotgéppel - habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejet, a lisztet és a sütőport. 2.) A tojások fehérjét egy külön tálban egy csipet sóval keményre verjük. A habot egy nagyobb fakanállal óvatosan a tésztához adjuk. (Habverővel finoman homogén krémmé lehet keverni az egészet.) 3.) A tésztát egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a kockákra vágott almakompótot szép sorban a tetejére helyezzük. 4.) Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, éles késsel kockákra vágjuk, és külön tálra szedve kínáljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 6. 20:49
Az almakompótos piskóta elkészítési módja és hozzávalói.