Egyszerű, gyors kelt kalács recept
Az Egyszerű, gyors kelt kalács hozzávalói:5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 kg liszt
3 tojás
Az Egyszerű, gyors kelt kalács elkészítési módja:
Az élesztőre rászórom a cukrot és összekeverem. Néhány perc múlva folyós állagúvá válik. A margarint megmelegítem és robotgéppel összekeverem a liszten kívül minden hozzávalóval, végül beledolgozom a lisztet. 20 perc kelesztés után bármivel lehet tölteni. Sütés előtt tojással megkenem és még 20 percig kelesztem, majd közepesen meleg sütőben sütöm.
Ez a mennyiség 3 püspök kenyér formájú kalácshoz elég. Mákkal, vagy dióval szoktam tölteni, de nagyon finom lekváros, vagy túrós buktának is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Magdi8, 2009. márc. 28. 22:40
Az egyszerű, gyors kelt kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.