Görög fánk recept
A Görög fánk hozzávalói:5 dkg vaj
2 dl víz
fél teáskanál só
2 evőkanál cukor
fél teáskanál reszelt narancshéj
20 dkg liszt
3 tojás
olaj a sütéshez
A Görög fánk elkészítési módja:
A vajat a cukorral, sóval, narancshéjjal, vízzel felforraljuk. Állandóan keverve hozzáadjuk a lisztet, addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Kis pogácsa méretűre szaggatjuk, majd forró olajban, gyakran forgatva aranysárgára sütjük. Akkor jó, ha az olaj tetején lebeg.
Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Magdi8, 2009. febr. 27. 19:47
A görög fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.