Töltött narancs recept
A Töltött narancs hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy narancs,
2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer),
2 teáskanál pudingpor,
2 tojás,
3 centiliter narancslikőr,
2 mokkáskanál reszelt narancshéj,
csipet só
A Töltött narancs elkészítési módja:
A sütőt közepes hőfokra (200 fokra) előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom. A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga héjat lereszelem. A narancsok húsát kivájom, a hártyákat is eltávolítom. (A narancskehely alsó részéből hajszálvékony lapot levágok, hogy ne billegjen.) A narancshúst apróra vágom (nem baj, ha szecska és lé lesz belőle). A tojássárgát a cukorral (édesítővel), sóval és pudingporral kikeverem, majd apránként hozzáadom a narancslikőrt. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, a kivájt narancshúst és a narancs kicsorgó levét. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a narancsokba. Tepsibe 3 ujjnyi vizet töltök, és a megtöltött narancsokat beleteszem. A forró sütőben 20-25 percig gőzölöm, és melegen tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. okt. 16. 21:15
A töltött narancs elkészítési módja és hozzávalói.