Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával recept
A Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával hozzávalói:A palacsintatésztához:
40 dkg csemegekukorica
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg finomliszt (búza, finomliszt)
1 tk sütőpor
1 dl napraforgó olaj
A karamellizált hagymához:
3 közepes fej lila hagyma
2 szál kakukkfű
2 ek napraforgó olaj
2 ek vaj
A tálaláshoz:
3 ek tejföl
A Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával elkészítési módja:
A lecsepegtetett kukoricát a tojások sárgájával és a fokhagymákkal turmixban pépesítjük. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítjük, hozzáadjuk a sót és a borsot is. A tojásos kukoricapéphez felváltva óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes egyveleget és a kemény habot. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk (nem kell, hogy túl forró legyen, mert akkor nem sül át a palacsinták belseje, kívülről viszont megég). Evőkanálnyi kupacokat pottyantunk a tésztából az olajba, és néhány perc alatt a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. A karamellizált hagymához a megpucolt lilahagymát keskeny karikákra vágjuk. Serpenyőben összemelegítjük a vajat és az olajat, beledobjuk a hagymakarikákat, az ágakról leszedett kakukkfű levélkéket és lefedve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Majd fedő nélkül újabb 10 percig, néha megkeverve karamellizáljuk a hagymát. A forró kukoricás korongokat a karamellizált hagymával a tetejükön, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 18. 16:41
A kukoricás palacsinta karamellizált hagymával elkészítési módja és hozzávalói.