Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás recept
A Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás hozzávalói:100 dkg csirkemell filé
2 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
15 dkg bacon
5 dkg gépsonka (6 szelet)
15 dkg sajt (reszelt, fele lehet füstölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
A Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás elkészítési módja:
A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá. A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és keményítővel. Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót. A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni). A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd a második húsréteg. A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt megpirul a tetején. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 20x28 cm
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 15. 16:34
A rakott csirkemell - tejszínes-sonkás elkészítési módja és hozzávalói.