Húsos-chilis-sajtkrémes szarvacska recept
A Húsos-chilis-sajtkrémes szarvacska hozzávalói:350 g darált marhahús
350 g darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
6 ek olívaolaj
100 g olasz sűrített paradicsom (tubusos)
1 gerezd fokhagyma
1 tk chilipehely
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
200 g sajt
1 csokor petrezselyem
tengeri só ízlés szerint
400 g szarvacska tészta
A Húsos-chilis-sajtkrémes szarvacska elkészítési módja:
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rátesszük a darálthúst. Erős lángon kevergetjük, míg kifehéredig, és ha levet ereszt, elpárologtatjuk róla. A paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, pirítjuk egy-két percig, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilizzük. Felöntjük kb. 200 ml forró vízzel, és rotyogtatjuk kb.10 percet. Ezalatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és forrón tartjuk. A húshoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, a friss-sajtot, majd a forró tésztát, és lazán átkeverjük. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 16. 16:35
A húsos-chilis-sajtkrémes szarvacska elkészítési módja és hozzávalói.