Bakonyi sertésszelet galuskával recept
A Bakonyi sertésszelet galuskával hozzávalói:1/2 kg sertéshús
1 evőkanál zsír
1 teáskanál pirospaprika
15 dkg apróra vágott gomba
kis fej vöröshagyma
fél evőkanál liszt
1 pohár tejföl
1 db zöldpaprika
só
2 tojásból galuska
A Bakonyi sertésszelet galuskával elkészítési módja:
A húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és forró zsíron elősütjük, majd áttesszük egy másik lábosba. A zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, 2 dl vízzel fölöntjük, fölforraljuk. A gombás-hagymás ragut ráöntjük a húsra és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A tejfölt a maradék liszttel elkeverjük, ráöntjük a húsra és ezzel is fölforraljuk. Galuskával tálaljuk, karikákra vágott zöldpaprikával díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. febr. 15. 21:53
A bakonyi sertésszelet galuskával elkészítési módja és hozzávalói.