Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sertésszelet kelbimbóval recept

Sertésszelet kelbimbóval recept

A Sertésszelet kelbimbóval hozzávalói:
40 dkg sertéscomb
0,5 kg mirelit kelbimbó
1 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
1 kávéskanál paradicsompüré
késhegynyi majoránna
kevés őröltpaprika vagy paprikakrém
köménymag



A Sertésszelet kelbimbóval elkészítési módja:
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró zsírba elősütjük. Ezután tűzálló tálba tesszük. A serpenyőben maradt zsíron átpirítjuk a paradicsompürét. Kevés vízzel felengedjük, felforraljuk és ráöntjük a húsra. Megszórjuk majorannával, köménymaggal, sózzuk, majd puhára pároljuk. Közben a kelbimbót kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A margarint felhevítjük, rátesszük a zöldséget és erős tűzön átfuttatjuk, majd a tálban lévő hússzeletekre halmozzuk. Tetejére szórunk egy kis pirospaprikát, majd lefedve készre pároljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sertésszelet kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook