Sertésszelet kelbimbóval recept
A Sertésszelet kelbimbóval hozzávalói:40 dkg sertéscomb
0,5 kg mirelit kelbimbó
1 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
1 kávéskanál paradicsompüré
késhegynyi majoránna
kevés őröltpaprika vagy paprikakrém
köménymag
só
A Sertésszelet kelbimbóval elkészítési módja:
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró zsírba elősütjük. Ezután tűzálló tálba tesszük. A serpenyőben maradt zsíron átpirítjuk a paradicsompürét. Kevés vízzel felengedjük, felforraljuk és ráöntjük a húsra. Megszórjuk majorannával, köménymaggal, sózzuk, majd puhára pároljuk. Közben a kelbimbót kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A margarint felhevítjük, rátesszük a zöldséget és erős tűzön átfuttatjuk, majd a tálban lévő hússzeletekre halmozzuk. Tetejére szórunk egy kis pirospaprikát, majd lefedve készre pároljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. febr. 14. 21:10
A sertésszelet kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.