Makaróni pite recept
A Makaróni pite hozzávalói:A raguhoz
50 dkg darált sertéshús (vagy marhahús, szárnyas)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
A tésztához
50 dkg makaróni
2 db tojás
3 dl tejföl
só ízlés szerint
őrölt szerecsendió ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)
A Makaróni pite elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pirospaprikát, és kevés víz hozzáadásával puhára főzzük. Az egész tojásokat kikeverjük a tejföllel, sóval, csipetnyi szerecsendióval, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tojásos tejföllel. Egy tepsit vagy sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tészta felét. Egyenletesen elosztjuk rajta a húsos ragut, majd befedjük a tészta másik felével. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Salátát, savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 22. 18:57
A makaróni pite elkészítési módja és hozzávalói.