Lasagne recept Emyke módra
A Lasagne recept Emyke módra hozzávalói:A tésztához
fel kiló bolti tészta - lasagne (száraz)
A húsos raguhoz:
4 evőkanál étolaj
1 közepes fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál víz
90 g sárgarépa (nyers, megpucolt,reszelve)
2 teáskanál só
bors - fekete (őrölt)
fel kiló darált sertéshús
1 púpozott teáskanál bazsalikom szárított
1 púpozott teáskanál oregánó szárított
30 deka gomba - csiperke/sampion
2 tasak spagetti szósz
fel liter víz
A besamelhez:
15 deka vaj vagy margarin
1 L tej
8 deka liszt
só
bazsalikom
vegeta
A réteges szóráshoz:
40 deka sajt
A Lasagne recept Emyke módra elkészítési módja:
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk. Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá. A reszelt sárgarépát hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet. Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk vegetazzuk,sőt én tettem bele egy kis szárított bazsalikomot is.. Hozzáadjuk a felaprított gombát, kevergetés mellet hozzáadjuk a spagetti szószt ami por formájában van,és kevergetjük közben ontunk hozza vizet. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük. Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a margarint, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra. Közben a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint. Mivel elkészült a hústöltelék , a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot. Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét. 1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat hozza :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. márc. 26. 10:27
A lasagne recept emyke módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.