Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csülkös pacal.... recept

Csülkös pacal.... recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csülkös pacal.... hozzávalói:
A pacalpörkölthöz
2 kg pacal
60 dkg sertéscsülök
3 db vöröshagyma
20 dkg disznózsír
2 db paradicsom
2 közepes db zöldpaprika (erős)
2 közepes db hegyes erős paprika (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint
Az abáláshoz
5 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A Csülkös pacal.... elkészítési módja:
A megtisztított pacalt feltesszük főni. Sót, őrölt borsot, kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát melléteszünk a vízbe. Ebben kb. 2 óráig abáljuk. Amikor kész, kivesszük a léből, és tetszőleges csíkokra felvágjuk / 1 x 5 cm-esre szoktam /, ha egy picit már meghűlt. A csülköt bőrrel együtt kockára vágjuk. 2 hagymát felkockázunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikát keverünk bele, felöntjük vízzel. Ebbe dobjuk a felkockázott csülköt, a felszeletelt pacalt. Sózzuk, borsozzuk, és a 2 száraz paprikát félbevágva beletesszük. Addig főzzük, amíg megpuhul a hús és a pacal is, közben többször megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Amikor puha minden, rátesszük a paradicsomot, a paprikát és 1 karikára vágott hagymát, és azt is puhára főzzük, de ne főjön szét.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csülkös pacal.... elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook