Göcseji babos káposzta csülökkel recept
A Göcseji babos káposzta csülökkel hozzávalói:2 maroknyi savanyú káposzta,
1 bögre tarkabab,
1 evőkanál zsír,
3 evőkanál liszt,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma,
3 dl paradicsomlé,
4 sertésköröm, vagy 1 sertéscsülök,
só.
A Göcseji babos káposzta csülökkel elkészítési módja:
A csülköt vagy körmöt éles késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk. Két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot a levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük a pirospaprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk, és a leveshez adjuk. Rövid ideig együtt főzzük, ha kell, utána sózzuk.
Csülök nélkül is készíthetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 14. 20:39
A göcseji babos káposzta csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.