Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell recept
A Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell hozzávalói:80 dkg csirkemell filé
600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
30 dkg trappista sajt
10 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 kk kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
A Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket. A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük (én nagy sütő nagyságú tepsit használok, így oszlanak el az anyagok megfelelően, és a hús szeletek között lesz hézag, ahova kerülhet a maradék panírból és tejfölből), majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható) A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre, 180 fokos sütőben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 17. 16:40
A tepsis sajtos-tejfölös csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.