Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell recept

Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell recept

A Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell hozzávalói:
80 dkg csirkemell filé
600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
30 dkg trappista sajt
10 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 kk kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika


A Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket. A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük (én nagy sütő nagyságú tepsit használok, így oszlanak el az anyagok megfelelően, és a hús szeletek között lesz hézag, ahova kerülhet a maradék panírból és tejfölből), majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható) A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre, 180 fokos sütőben.


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsis sajtos-tejfölös csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook