Borzas csirkemell 3. recept


4 filézett csirkemell
25 dkg trappista sajt reszelve
1 nagy doboz tejföl
5 db tojás
8-10 gerezd fokhagyma
só
bors
ételízesítő
liszt
A Borzas csirkemell 3. elkészítési módja:
A felszeletelt,kivert melleket sózzuk, a felvert tojásokba sót, sajtot teszünk. A tefölt tálba öntjük, egy nyers tojást keverünk bele. Ételízesítőt, borsot, az apróra vágott fokhagymát belerakjuk, tálalásig hűtőben tartjuk. A csirkemelleket lisztbe, majd a sajtos tojásba forgatjuk, amit még egyszer megismétlünk, és forró olajban kisütjük. Ha kisült, a fokhagymás tejföllel meglocsoljuk, sajttal meghintjük, rizzsel tálaljuk.
A fokhagymás tejfölt akár szósznak is lehet használni kethup vagy majonéz helyett sült burgonyához.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lizyli, 2007. okt. 6. 11:46
A borzas csirkemell 3. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.