Sajtos gombafasírt recept
A Sajtos gombafasírt hozzávalói:80 dkg gomba
10 dkg reszelt sajt
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Só, bors, majoranna
2 kisebb tojás
Liszt, prézli, olaj a sütéshez
A Sajtos gombafasírt elkészítési módja:
A gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot, tojást, hagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük morzsolt majorannával. Kézzel alaposan elkeverjük. Annyi lisztet és prézlit adunk hozzá, hogy vizes kézzel formázható masszát kapjunk. Egy tálba is szórunk zsemlemorzsát. Egy széles serpenyőbe egy ujjnyi olajat öntünk, felforraljuk. Féltenyérnyi pogácsákat formázunk a gombás masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd az olajban egy szer megfordítva kisütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. febr. 18. 15:25
A sajtos gombafasírt elkészítési módja és hozzávalói.