Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos burgonyagombóc recept

Sajtos burgonyagombóc recept

A Sajtos burgonyagombóc hozzávalói:
50 dkg burgonya
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
15 dkg liszt
zsemlemorzsa
őrölt szerecsendió

olaj a sütéshez


A Sajtos burgonyagombóc elkészítési módja:
A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük, ízesítjük sóval, szerecsendióval,zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat szaggatunk belőle, majd golyókat formálunk , és megforgatjuk a zsemlemorzsába. Az olajat felforrósítjuk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen, fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos burgonyagombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook