Sajtos burgonyagombóc recept
A Sajtos burgonyagombóc hozzávalói:50 dkg burgonya
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
15 dkg liszt
zsemlemorzsa
őrölt szerecsendió
só
olaj a sütéshez
A Sajtos burgonyagombóc elkészítési módja:
A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük, ízesítjük sóval, szerecsendióval,zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat szaggatunk belőle, majd golyókat formálunk , és megforgatjuk a zsemlemorzsába. Az olajat felforrósítjuk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen, fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. febr. 18. 12:28
A sajtos burgonyagombóc elkészítési módja és hozzávalói.