Krumplipürés picsi-pacsi recept
A Krumplipürés picsi-pacsi hozzávalói:fél kiló krumpli,
sonka,
sajt,
olaj,
só, bors
1 db tojás
A Krumplipürés picsi-pacsi elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk. Kettészedjük a tésztát, és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd beletesszük a sajtot és a sonkát. Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem-e égett oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt,kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor összeborítjuk a két részt, és már ehetjük is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 31. 17:43
A krumplipürés picsi-pacsi elkészítési módja és hozzávalói.