Habos fincsi meggyes recept
A Habos fincsi meggyes hozzávalói:5 tojássárgája
10 ek cukor
1 dl olaj
4 dl kefir
11 ek liszt
1 csomag sütőpor
3 ek kakaópor
lekvár
5 tojásfehérje
csipet só
pár csepp citromlé
15 dkg cukor
1 üveg meggybefőtt (magozva)
a befőtt leve
1 csomag tortazselé
A Habos fincsi meggyes elkészítési módja:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához. Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi. A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára. A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 29. 12:41
A habos fincsi meggyes elkészítési módja és hozzávalói.