Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vörösboros fejtett bableves csülökkel recept

Vörösboros fejtett bableves csülökkel recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vörösboros fejtett bableves csülökkel hozzávalói:
1 db kisebb füstölt csülök
25 dkg fejteni való bab
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db kisebb zellergumó
1 db paradicsom
1 db hegyes csípős paprika
chilipaprika
zellerlevél
petrezselyem
olaj
vörösbor
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
liszt
tejföl


Vörösboros fejtett bableves csülökkel

A Vörösboros fejtett bableves csülökkel elkészítési módja:
A csülköt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni, közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom. Amikor a csülök majdnem megfőtt, kiveszem a léből és kicsontozom, s kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem (az esetleges habot leszedem róla). Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a csülök levével, belehelyezem a csülökdarabokat, fűszerezem, készre főzöm. A végén öntök bele vörösbort, s keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akarja, készíthet rántást.) Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, s díszítem chilipaprikával, petrezselyemlevéllel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vörösboros fejtett bableves csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook