Zöldséges rakott tészta recept
50 perc
A Zöldséges rakott tészta hozzávalói:
25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
50 dkg penne
10 dkg trappista sajt
ételízesítő
bors
só
Sajtmártáshoz:
10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is)
2 púpos evőkanál liszt
2-3 dl tej
olaj
2-3 evőkanál tejföl
fokhagyma granulátum, vagy friss fokhagyma
szerecsendió
só
bors
Tepsibe:
olaj
zsemlemorzsa
A Zöldséges rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát bő forró, sós vízben felteszem főni, amikor kész, leszűröm. A mexikói zöldségkeveréket is megfőzöm bő, ételízesítős vízben, majd leszűröm. A sajtmártáshoz az olajat felmelegítem egy kicsit, beleteszem a lisztet, és habosodásig hevítem, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntöm a tejet, közben folyamatosan kevergetve, mert könnyen csomósodik. Beleteszem a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforralom. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is megcsomósodhat!) Ha minden kész, már csak össze kell állítani az ételt: a tepsi alját egy kicsit megolajozom, vékonyan meghintem a zsemlemorzsával. Erre megy a tészta fele, majd a zöldség (ezt még meg lehet hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirulásig sütöm 250 °C-on. (Sütési mód: alul-felül sütés.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. aug. 12. 20:30
A zöldséges rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.