Zabpelyhes tallér 2. recept
20 perc
A Zabpelyhes tallér 2. hozzávalói:
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg cukor
1 db tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipetnyi só
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
A Zabpelyhes tallér 2. elkészítési módja:
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek egy nagy tepsit. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem. A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom. A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is. A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
Ha szeretnéd,hogy a fahéjas íz jobban érződjön evéskor tegyél a nyers tésztához 2-3 kávékanálnyit! Ha szereted a gyümölcsöt adj hozzá tetszés szerint a csokoládé mellett!
- receptes oldalról :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Silence86, 2012. febr. 11. 10:55
A zabpelyhes tallér 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.