Túrógombóc diós kéregben recept
30 perc
A Túrógombóc diós kéregben hozzávalói:
* fél kg túró
* 2 tojás
* 6 evőkanál búzadara
* 1 evőkanál cukor
* csipet só
* reszelt citromhéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 30 dkg dió
A Túrógombóc diós kéregben elkészítési módja:
Keverjük össze alaposan a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, majd tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy a búzadara megszívja magát. A diót vágjuk apró darabokra, minél kisebbre annál jobb, majd pirítsuk le, hogy mire a gombócok majd megfőnek kéznél legyen. Egy kisebb serpenyőben lassú tűzön, olaj nélkül néha megkeverve 9-10 percig pirítsuk. Ha a masszánk kipihente magát a hűtőben formáljunk belőle gombócokat, majd forrásban lévő vízben - a gombócok méretétől függően - 8-10 perc alatt kifőzzük (amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére utána még körülbelül további 3-4 percig főzzük). Mikor megfőttek a gombócok, csepegtessük le és a pirított dióban hempergessük meg. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Akár egy nappal korábban is bekeverhetjük az alapanyagokat, hogy másnap már csak főzni kelljen a gombócokat. Hagyjuk, hogy az idő megdagassza a búzadarát, ezért cserébe nem fő szét, majd a gombócunk. A gombócok belsejébe ízlés szerint, akár meggyet, szamócát, is formálhatunk.
(A recept nem az enyém, egy receptes oldalról loptam:) - www.hamihami.hu
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Silence86, 2012. febr. 6. 08:17
A túrógombóc diós kéregben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.