Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Körtés-zabpelyhes süti recept

Körtés-zabpelyhes süti recept

Elkészítési idő 45 perc

A Körtés-zabpelyhes süti hozzávalói:
35 dkg körte,
fél citrom leve és reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
15 dkg puha margarin,
5 dkg barna cukor,
5 dkg cukor,
10 dkg méz,
10 dkg finomliszt,
15 dkg zabpehely.


A Körtés-zabpelyhes süti elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, és az aljába sütőpapírt teszünk. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeletejük és gőz fölött puhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd villával alaposan összetörjük. Ezzel megvan a körtelepépünk, ez lesz a süti tölteléke. A margarint, a kétféle cukrot és a mézet takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk. Ahogy a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, és összekeverjük a liszttel meg a zabpehellyel. A zabpelyhes keverék felét belenyomkodjuk az előkészített tortaformába. Rásimítjuk a körtés tölteléket, és ezen egyenletes rétegben elosztjuk a maradék zabpelyhes keveréket. A sütit 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd csak akkor nyúlunk hozzá, ha teljesen kihűlt. Ezután ugyanúgy szeleteljük, mint egy tortát.

Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy vaníliafagyit.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A körtés-zabpelyhes süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook