Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban recept
180 perc
A Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban hozzávalói:
2 db
hátsó sertéscsülök
2 db
sertés köröm
2 nagy fej vöröshagyma
1 db
paprika
1 db
erős
hegyes zöldpaprika
1 szem nagyobb
érett paradicsom
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál paprikakrém (Piros Arany)
só
őrölt fekete bors
1 mokkáskanál köménymag ízlés szerint.
A Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban elkészítési módja:
A bogrács tűzhelyén erős tüzet rakunk. A csülök csontokról lefejtjük a húst és kockára vágjuk. A sertés körmöket feldaraboljuk, nagyjából kicsontozzuk. A csülök csontját ketté törjük. A bográcsba alulra tesszük a csontokat, amire rárakjuk a sertéskörmöket, majd a feldarabolt csülökhúst. Erre kerül az apró kockára vágott vöröshagyma, a felszeletelt paprika és a felkockázott paradicsom. Ha kész megszórjuk a sóval és a fűszerekkel, majd annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje.(Használhatrunk konzerv lecsót is). Ha az étel elkezd forrni akkor kevés fával parázson tarjuk a tüzet és lassan főzzük,hogy ne nagyon forrjon.Ha a hús megpuhult utánaízesítjük és megvárjuk, amíg a szaft besürüsödik. Sós burgonyával vagy nokedlivel,- esetleg csak friss házi kenyérrel, - tavaszi zöldsalátával és hideg fröccsel az igazi.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2012. márc. 8. 09:35
A tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.