Tejfölös csirkecomb recept
A Tejfölös csirkecomb hozzávalói:4 egész csirkecomb
1 paprika
1 paradicsom
vaj
liszt
2 dl tejföl
bors, só
A Tejfölös csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét lehúzom, a combokat kettévágom, sózom, borsozom. A húsdarabok minden oldalát vajon pirosra sütöm, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst épp ellepje. Beleteszem a paprikát, a héjától megszabadított paradicsomot, és lefedve párolom. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a tejfölt, amihez előzőleg 1 evőkanál lisztet kavartam. Erős tűzön még pár percig forralom, hogy mártás sűrűségű legyen.
Párolt rizzsel tálalom.
Ízletes, ám nagyon egyszerű étel; kezdő háziasszonyok sem tudják elrontani.
(Hogy egyszerűbb legyen, a tejfeles habaráshoz a husikat rövid időre kiszedem a léből.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. máj. 18. 08:40
A tejfölös csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.