Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös csirkecomb recept

Tejfölös csirkecomb recept

A Tejfölös csirkecomb hozzávalói:
4 egész csirkecomb
1 paprika
1 paradicsom
vaj
liszt
2 dl tejföl
bors, só


A Tejfölös csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét lehúzom, a combokat kettévágom, sózom, borsozom. A húsdarabok minden oldalát vajon pirosra sütöm, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst épp ellepje. Beleteszem a paprikát, a héjától megszabadított paradicsomot, és lefedve párolom. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a tejfölt, amihez előzőleg 1 evőkanál lisztet kavartam. Erős tűzön még pár percig forralom, hogy mártás sűrűségű legyen.

Párolt rizzsel tálalom.

Ízletes, ám nagyon egyszerű étel; kezdő háziasszonyok sem tudják elrontani.

(Hogy egyszerűbb legyen, a tejfeles habaráshoz a husikat rövid időre kiszedem a léből.)


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook