Csirkeaprólék leves .. recept
A Csirkeaprólék leves .. hozzávalói:40 dkg csirkeaprólék (ebben van máj, zúza, szív, szárny, hát, far,nyak, láb és esetleg szépen pucolt fej)
10dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldborsó
pár db gomba
zeller
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
petrezselyem
só, bors
A Csirkeaprólék leves .. elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, s feldaraboljuk, majd olajon megpirítjuk (a máj kivételével). Adjuk hozzá a sárga- és fehérrépát, amit kockázzunk fel, zellert, és a gombát. Kis ideig pároljuk együtt ezeket, majd öntsük fel jó bő 1 liter meleg vízzel. Ekkor tegyük bele a vöröshagymát, a petrezselymet, ízesítsük borssal, sóval. Lassú tűzön főzzük addig, míg a zöldségek félig megpuhultak, akkor tegyük bele a borsót és a májat is. Amikor minden puha, elzárhatjuk, s tálalhatjuk. (
(Tehetünk bele, ha laktatóbban szeretnénk apró 1 tojásból készült galuskát.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 23. 22:19
A csirkeaprólék leves .. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.