Sárgarépás zöldmetélt recept

25 dgk zöldmetélt (száraztészta)
2 szál sárgarépa
5 dkg margarin
1 marhahúsleves-kocka
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
A Sárgarépás zöldmetélt elkészítési módja:
Zöldmetéltet a szokásos módon sós vízben megfőzzük és a margarin felére szedjük, majd jól összekeverjük és melegen tartjuk. A sárgarépát közben megtisztítjuk, a felét gyufaszálnyi vastagra gyaluljuk, a többit egészen apró kockákra vágjuk. A kockarépát a maradék margarinon megpirítjuk, rászórjuk a szétzúzott fokhagymát, és ráöntjük az 1 dl vízben feloldott leveskockát. Jól összeforraljuk és a zöld tésztával meg a tejföllel összekeverjük. Tálaláskor a mártásos tészta tetejére halmozzuk a megmaradt gyalult sárgarépát és a petrezselyemzöldet.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 22. 16:46
A sárgarépás zöldmetélt elkészítési módja és hozzávalói.