Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sárgarépás zöldmetélt recept

Sárgarépás zöldmetélt recept

A Sárgarépás zöldmetélt hozzávalói:
25 dgk zöldmetélt (száraztészta)
2 szál sárgarépa
5 dkg margarin
1 marhahúsleves-kocka
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma


A Sárgarépás zöldmetélt elkészítési módja:
Zöldmetéltet a szokásos módon sós vízben megfőzzük és a margarin felére szedjük, majd jól összekeverjük és melegen tartjuk. A sárgarépát közben megtisztítjuk, a felét gyufaszálnyi vastagra gyaluljuk, a többit egészen apró kockákra vágjuk. A kockarépát a maradék margarinon megpirítjuk, rászórjuk a szétzúzott fokhagymát, és ráöntjük az 1 dl vízben feloldott leveskockát. Jól összeforraljuk és a zöld tésztával meg a tejföllel összekeverjük. Tálaláskor a mártásos tészta tetejére halmozzuk a megmaradt gyalult sárgarépát és a petrezselyemzöldet.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sárgarépás zöldmetélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook