Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Sajtos, piskótaszendvics recept

Sajtos, piskótaszendvics recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajtos, piskótaszendvics hozzávalói:
3 db tojás
1 tk só
4 EK liszt-(pupos)
1 tk sütőpor
3 EK tej
1 mk fehér bors
Töltelék.
5 dkg vaj
10-15 dkg reszelt sajt
1 EK sűrű tejföl
1 tk reszelt hagyma
1 mk só


A Sajtos, piskótaszendvics elkészítési módja:
SAJTOS PISKÓTASZENDVICS 3 db tojás 1 tk só 4 EK liszt-(pupos) 1 tk sütőpor 3 EK tej 1 mk fehér bors Töltelék. 5 dkg vaj 10-15 dkg reszelt sajt 1 EK sűrű tejföl 1 tk reszelt hagyma 1 mk só Tojás sárgáját a sóval habosra keverjük. Liszt, sütőpor, tej, fehérbors bele. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, forró sütőbe sütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapír segítségével. Ha kihűlt, megkenjük a sajtos töltelékkel. Nagyon mutatós, ha előbb a lapot megkenjük kevés majonézzel (hogy a spenót levél tapadjon) rá spenót, és arra a töltelék. A töltelék variálható. Gazdagíthatjuk, kukoricával, sonkával, piros pritamin paprika kockákkal, vagy zöldborsó, reszelt sárgarépa, reszelt főtt tojás is kerülhet bele. Egy kicsit állni hagyjuk, és szeletelhető.

Elöre elkészíthető , vendégváró, ami hidegen tálalható.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sajtos, piskótaszendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook