Gyümölcsös rízs recept





30 dkg rízs
fél liter tej
10 dkg cukor(vagy 5 dkg sorbitum)
4 db öszibarack-vagy más idénygyümölcs
3-4 db szilva
5 db tojás
15 dkg cukor(édesítő)
3 dkg szárított buzacsíra
kevés szeletelt mandula
A Gyümölcsös rízs elkészítési módja:
30 dkg rizst fél liter tejben puhára főzünk, 10 dkg cukorral.(a rizst vízben előfőzhetjük, így hamarabb megpuhul a tejben) Belekeverünk 4 db kockára vágott, hámozott őszibarackot (lehet ananász, körte, vagy sárgabarack is). 3-4 db jó érett szilvát szintén kockára vágva. 5 db tojást 15 dkg cukorral habosra verünk (robotgéppel) és a gyümölcsös rizshez adjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk, búzacsírával, rásimítjuk a rizst. Tetejére ismét szárított búzacsírát szórunk, megdíszítjük barack csíkokkal, szórhatunk rá szeletelt mandulát is. Jó forró előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük. Pikáns, finom édesség. Szilva helyett a meggy, cseresznye is jó.
Cukor helyett a folyékony édesítő, vagy az orvos által felírt szorbítumot is használhatjuk.
Fotó a naplómba található róla!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. aug. 23. 23:32
A gyümölcsös rízs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.