Vendégváró, koszorú(savarin)formában recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Vendégváró, koszorú(savarin)formában hozzávalói:
6 db főtt tojás -- kockára
15 dkg zala felvágott--laskára
1-2 fej lila hagyma- -kockára
2 db ecetes uborka-- kockára
3 ek majonéz
2 ek tejföl
1 dl vízben,
egy húsleves kocka
3 tk zselatin
A Vendégváró, koszorú(savarin)formában elkészítési módja:
1 dl vízben, egy húsleves kockát felfőzünk. 3 tk zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne a hozzávalókat. Őzgerincformát folpackal kibélelünk, és bele simítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle. Hűtőszekrényben, 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető. Szépen mutat benne még a laskára vágott piros paprika, de kukoricával is gazdagíthatjuk. Ha jól lehűlt átkenhető, sáfrányos zselatinnal, így jobban szeletelhető
Tehetünk bele főtt, borsót, kukoricát, jól mutat.
Előre elkészíthető, nagyon mutatós és ízletes.
Kép van róla a naplómban.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. szept. 6. 00:18
A vendégváró, koszorú(savarin)formában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.