Az én francia krémesem recept
120 perc
Az én francia krémesem hozzávalói:
1 cs. leveles tészta
1l tej
2 cs.vaníliás pudingpor
15dkg cukor
5 tojásfehérje
fondán vagy 1cs.cukormáz
3 cs tejszínhabpor,vagy fél liter hulala
Az én francia krémesem elkészítési módja:
A tésztát megsütjük 2 lapnak.Az egyiket megfordítjuk,és áthúzzuk fondánnal,mikor kihűlt,forró vízbe mártott késsel 20 db.-ba vágjuk. A tejet odatesszük főni,és a fele cukorral,a két pudingporral krémet főzünk.Míg a tej felforr,a tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük,a fövő pudingba keverjük.Ráöntjük a lapra,és kihűtjük. A tejszínhabport felverjük habnak,a kihűlt pudingra kenjük,rárakjuk az előre felvágott tetőt,majd utána az egészet átvágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: salabakter, 2009. júl. 29. 08:39
Az én francia krémesem elkészítési módja és hozzávalói.