Káplán krémes recept
A Káplán krémes hozzávalói:30 dkg liszt
1 tojás sárgája
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 1/2 dkg szalalkáli
1 dl langyos tej
Krém:
3 tojás sárgája
20 dkg porcukor
fél liter tej
4 dkg liszt
1 cs. van.cukor
5 dkg vaj
3 tojás habja
A Káplán krémes elkészítési módja:
A tésztához valókat összeállítjuk a tejben feloldott szalalkálival, s 3 lapot nyújtunk. A közepes méretű tepsi tetején,sütőpapíron kisütjük őket --hamar sül. Krém: A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, s simára kavarjuk. Felöntjük a felforralt tejjel, s sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat,s óvatosan, hogy ne törjön, a kemény tojáshabot. Megtöltjük a lapokat,tetejét vaníliás porcukorral szórjuk, másnap szeleteljük. Cukor helyett csokimáz is kerülhet rá. Nagyon finom, és könnyű süti!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 16. 00:28
A káplán krémes elkészítési módja és hozzávalói.