Borzas Kata recept

4 tojás sárgája
15 dkg Rama
10 dkg cukor
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor,
kevés tej
Töltelékhez:
4 tojás habja
15 dkg cukor
10 dkg dió, vagy mák,lehet akár mazsola,vagy bármilyen gyümölcs is -tetszés szerint variálható
A Borzas Kata elkészítési módja:
A margarint csipet sóval habosítjuk,hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporos,szitált lisztet, s annyi tejet ,amennyitől nyújtható tésztát kapunk. A tészta 2/3 részét kikent,lisztezett tepsibe fektetjük,akár lekvárt is tehetünk rá,majd rákenjük az összeállított tölteléket. A töltelékhez először a habot verjük fel,hozzá a cukrot,majd a többi hozzávalókat adjuk.A maradék tésztát is kinyújtjuk,ujjnyi széles csíkokat vágunk, s rácsozva tesszük a töltelék tetejére. A rácsot megkenhetjük tojással,s így szép pirosra pirul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 16. 00:01
A borzas kata elkészítési módja és hozzávalói.