Pikáns szilvás lepény recept
50 perc
A Pikáns szilvás lepény hozzávalói:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
3 dkg porcukor,
2 evőkanál 10%-os tejföl,
2 db tojássárgája,
kevés só
Töltelék:
80 dkg szilva,
5 dkg porcukor,
2 kávéskanál fahéj
3 dkg morzsa
A tetejére:
3 db tojássárgája,
8 dkg porcukor,
3 evőkanál 10 % tejföl,
2,5 dkg dara
2,5 dkg liszt
a habhoz 5 db tojásfehérje
A Pikáns szilvás lepény elkészítési módja:
A lisztet, a vajat, 3 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, tejfölt tésztának összedolgozzuk, majd rövid ideig pihenni hagyjuk. Ezt követően vékonyra kinyújtjuk, sütőlemez aljára tesszük, villával megszurkáljuk, és a 80 dkg kimagvazott, kettéhasított szilvával sűrűn, egyenletesen kirakjuk. A gyümölcs tetejét megszórjuk az 5 dkg porcukorral (amibe keverjük bele a fahéjat) és a 3 dkg morzsaval, majd elkészítjük a következő masszát. A 3 tojássárgáját és a tejfölt 4 dkg cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadunk 5 dkg darás lisztet, közben az 5 tojásfehérjéből felvert habot pedig a másik 4 dkg cukorral hozzávegyítjük. Ezzel a szilvás tésztát egyenletesen bevonjuk, és közepes hőfokú sütőben kisütjük
ez egy gáztepsi méretű adag.Kimondottan vékony tésztával ,és nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. aug. 31. 08:57
A pikáns szilvás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.