Diós karamella recept
A Diós karamella hozzávalói:10 dkg vaj
6 dkg cukrozatlan kakaópor
50 dkg porcukor
4 evk. tej
1 evk. vaníliakivonat (aroma)
10-12 dkg apróra vágott, pirított dió
csipetnyi só
A Diós karamella elkészítési módja:
Egy körülbelül 20x30 centiméteres hőálló tálat béleljünk ki alumíniumfóliával és a fóliát kenjük be egyenletesen vajjal. Vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a kakaóport. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a dió kivételével. Addig kevergessük a masszát a vízgőz fölött, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és sima nem lesz az egész. Ekkor hozzáadhatjuk a diót is. Öntsük a kivajazott tálba, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni egy éjszakán keresztül. Ha sietünk a hűtőbe is rakhatjuk. Kockára vágva kínálhatjuk.
Kockára vágva, akár egyenként celofánba csomagolva, csinos dobozban adhatjuk akár karácsonyi ajándékba is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. nov. 14. 20:55
A diós karamella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.