Őszibarackos, ricottás kakaópalacsinta recept
Az Őszibarackos, ricottás kakaópalacsinta hozzávalói:8-10 palacsintához:
2 tojás,
csipet só,
csipet stevia (vagy 3 csepp Suncare stevia folyadék),
20 dkg liszt,
víz,
1 ek kakaópor,
50 dkg ricotta (krémes állagú - dobozban kapható),
1-2 ek méz,
friss őszibarack,
barna cukor
Az Őszibarackos, ricottás kakaópalacsinta elkészítési módja:
A tojásokat a sóval, édesítővel és a kakaóporral kikeverjük. Majd a lisztet folyamatosan adagoljuk hozzá, miközben a vízzel hígítjuk. Palacsinta tészta állagot kell elérnünk. A palacsintákat a hagyományos módon kisütjük. A ricottát kikeverjük ízlés szerinti mézzel. A barackokat meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Kevés barna cukor karamellizálunk, majd amikor felolvadt a cukor, rászedjük a barackokat, amiket átsütünk kissé (addig, amíg újra fel nem olvad a karamell). A palacsintákat megkenjük ricottával, feltekerjük őket, és a sült barackokkal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 27. 07:21
Az Őszibarackos, ricottás kakaópalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.