Almás, csokis palacsinta recept
Az Almás, csokis palacsinta hozzávalói:6 személyre egy ~18 cm átmérőjű tortához:
A palacsintához:
25 dkg sima liszt
7 dl tej
0, 5 dl olaj
4 tojás
3 alma
só
kevés olaj a sütéshez
A töltelékhez:
10 dkg darált törökmogyoró
3-4 ek. cukor
sárgabaracklekvár
A csokoládémázhoz:
5 dkg porcukor
2 ek. víz
2 ek. holland kakaópor
1 ek. vaj
Az Almás, csokis palacsinta elkészítési módja:
A palacsintához a lisztet tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejben, majd az olajjal együtt fokozatosan a liszthez adagolva, kikeverjük a palacsintatésztát. Az almát meghámozzuk -nagy lyukú reszelőn-, lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, levétől kinyomkodjuk és a palacsintatésztába keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az almás keverékbe forgatjuk. A tésztából -kevés olajjal átkent serpenyőben- 15 db palacsintát sütünk. Ha az első kisült, tálra tesszük. Megkenjük vékonyan lekvárral, meghintjük a darált mogyoró és cukor keverékével. Erre fordítjuk a következő frissen sült palacsintát, majd megkenjük lekvárral és mogyoróval hintjük. A rétegezést palacsintával zárjuk. A csokoládémázhoz a porcukrot, kakaóport és vizet kis lábasban takarék lángon összefőzzük. Hozzákeverjük a vajat és a kész mázzal bevonjuk a torta tetejét. Kis pihentetés után szépen szeletelhető. Hűtőben több napig is eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 8. 14:19
Az almás, csokis palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.