Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal recept
A Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal hozzávalói:4 személyre:
A főzelékhez:
50 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 babérlevél
só
A fűszeres hagymakarikákhoz:
3-4 nagy fej vöröshagyma
3-4 ek. kukoricaliszt
1 kk. őrölt pirospaprika
jó csipet cayenne bors
kevés olívaolaj
A Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal elkészítési módja:
A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, majd pár órára, vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát a lehető legfinomabbra felaprítjuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a vöröshagymát és arany színűre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, egyet keverünk rajta, majd beleöntjük a borsót a vízzel együtt -a vizet, ha kell pótoljuk, hogy nagyjából egy ujjnyira lepje el a borsót-, sózzuk, beletesszük a babérlevelet. Közepes lángon néha megkeverve addig főzzük, míg a borsó a hagymával együtt szétfő és krémes lesz. Menet közben még pótolhatjuk a vizet, attól függ, ki hogy szereti. A hagymakarikákhoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd óvatosan ~0, 5 cm vastag karikákra vágjuk. Egy kis tálkában elkeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel, megforgatjuk benne a hagymakarikákat, majd egy serpenyőben, forró olívaolajon ropogósra sütjük őket.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 5. 13:28
A sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal elkészítési módja és hozzávalói.