Dhal recept


- 2 tcs. sárgaborsó
- 2 púpozott ek. olvasztott vaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 1 l forró víz
- 1 szál korianderlevél vagy petrezselyem
A Dhal elkészítési módja:
A sárgaborsót minőségétől függően áztassuk 1-3 órát. Szűrőben csurgassuk le. Vastag falú fazékban pirítsuk üvegesre a hagymalét a vajban. Adjuk hozzá a borsót, a vizet és a korianderlevelet. Lassú tűzön, lefedve főzzük puhára. Sűrű szitán törjük át. Sót nem kell beletenni. Erősen fűszerezett, currys ételek mellé adjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. máj. 18. 11:44
A dhal elkészítési módja és hozzávalói.