Dhal recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Dhal hozzávalói:
- 2 tcs. sárgaborsó
- 2 púpozott ek. olvasztott vaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 1 l forró víz
- 1 szál korianderlevél vagy petrezselyem


A Dhal elkészítési módja:
A sárgaborsót minőségétől függően áztassuk 1-3 órát. Szűrőben csurgassuk le. Vastag falú fazékban pirítsuk üvegesre a hagymalét a vajban. Adjuk hozzá a borsót, a vizet és a korianderlevelet. Lassú tűzön, lefedve főzzük puhára. Sűrű szitán törjük át. Sót nem kell beletenni. Erősen fűszerezett, currys ételek mellé adjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A dhal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook