Csőben sült karalábé besamel mártással recept
A Csőben sült karalábé besamel mártással hozzávalói:2 személyre:
3 db kis zsenge karalábé
1 ek. vaj
2 ek. durumbúza finomliszt
2, 5 dl tej
só
szerecsendió
reszelt sajt
A Csőben sült karalábé besamel mártással elkészítési módja:
A karalábét megpucoljuk és kb. 2x1 cm-es hasábokra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.) A tejet megmelegítjük. A vajat megolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk. Sózzuk, meghintjük szerecsendióval és felöntjük a meleg tejjel és folyamatosan kevergetve felfőzzük. (Ne legyen túl híg.) A karalábét leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd két tálban egyenletesen elosztjuk. Ráöntjük a kész mártást, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a sajt szép aranybarna színű.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 6. 14:05
A csőben sült karalábé besamel mártással elkészítési módja és hozzávalói.