Diós piskótaholdacskák recept
40 perc
A Diós piskótaholdacskák hozzávalói:
3 tojás
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 dl tej
10 dkg dió
1 cs sütőpor
1 cs vaníliáscukor (elhagyható)
A Diós piskótaholdacskák elkészítési módja:
A 3 tojássárgáját, a cukrot és a vajat habosra kikeverkük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, a tetejét sűrűn megszórjuk durvára vágott dióval (mogyoróval vagy mandulával is nagyon finom), előmelegített sütőbe tesszük és mérsékelt tűzön (180 fok) megsütjük. (Mint a piskótáknál a sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni, mert a tészta összeesik, "szalonnás" lesz.) Ha megsült, és egy kicsit kihült pogácsaszaggatóval csinos félholdakat szaggatunk belőle. Tetejét meghinthetjük vaníliás porcukorral.
A "szabáshulladékot" nálunk a családtagok pillanatok alatt eltűntetik! De csokiöntettel, tejszínhabbal és gyümölcsökkel pohárbarendezve is nagyon finom.
Gyorsan kész van és nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PNóri, 2009. márc. 28. 19:43
A diós piskótaholdacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.